Joanna Venderbos 

Omega 3

Omega 3


De wetenschappelijke bewijzen voor het gebruik van visolie stapelen zich op. De omega 3 vetzuren in vis zijn belangrijke bouwstenen voor onze hersenen en celmembranen, en ze zijn nodig om ontstekingen te kunnen remmen. Welvaartsziekten blijken allemaal in de basis voort te komen uit sluimerende ontstekingen die het lichaam niet opgelost krijgt. Omega 3 deficiëntie is daar één heel belangrijke reden van.


In het moderne voedingspatroon hebben de meeste mensen een tekort aan omega 3-vetzuren en krijgen ze veel teveel omega 6-vetzuren binnen. De hedendaagse westerse voeding bevat namelijk 20 tot 25 keer zoveel omega 6 vetzuren als omega 3 vetzuren. ‘Wat is het probleem?’, hoor ik je denken. Voor onze gezondheid moeten we streven naar een verhouding van omega 6 en omega 3 van 3:1 of lager.

Want anders? Nou, door een disbalans is deze twee vetzuren zien we problemen als een hoge bloeddruk, chronische ontstekingen, vermoeidheid, darmproblemen, een overactief immuunsysteem, vruchtbaarheidsproblemen, hormonale disbalansen, depressie en nog veel meer!

Reden genoeg om je vetzuurbalans even goed onder de loep te nemen als je last hebt van bovenstaande klachten of preventief met je gezondheid bezig wilt zijn!


Wil je testen hoe het met jouw vetzuurbalans is gesteld met een simpele vingerprik die je zelf uit kunt voeren?


Wil je meer informatie over omega 3 olie?


Neem contact op!


Share by: